[ad_1]

Pentru a pierde în greutate, trebuie să depuneți efort: schimbați-vă dieta, faceți dieta corectă și respectați-o strict, faceți sport, monitorizați nivelul de stres. Dar, din fericire, există modalități mai simple: de exemplu, puteți doar să vă schimbați obiceiurile nocturne puțin – și să reporniți metabolismul dvs. După aceea, corpul va începe să proceseze mai activ grăsimile stocate, chiar și în timp ce vă odihniți – și veți pierde în greutate chiar în somn. Oricine ar visa la asta!

Consumul de proteine înainte de culcare


Nu mâncați noaptea, luați cina cu cel puțin două ore înainte de culcare – știm cu siguranță aceste reguli. Dar ceea ce nu știm este că un mic shake proteic cu o jumătate de oră sau o oră înainte de culcare crește metabolismul, scade tensiunea arterială și ajută corpul să ardă grăsimile acumulate în timpul zilei. Da, chiar în somn. Conținutul de calorii al cocktailului nu trebuie să depășească 150 de calorii.

Întuneric

Probabil că toată lumea a auzit despre faptul că obiceiul de a privi în smartphone sau de a lucra la un laptop înainte de culcare are un efect negativ asupra echilibrului melatoninei și, ca urmare, ne descompune metabolismul. Puțini știu însă că și o lumină foarte slabă poate duce la același efect. Între timp, un studiu publicat anul acesta în revista Biological Rhythms confirmă că, pentru un somn sănătos, dormitorul trebuie să fie complet întunecat.

Aerisiți dormitorul


Aceste rezultate au fost obținute de autorii unui studiu la care au participat bărbați și femei cu diabet. Temperatura optimă a aerului din dormitor nu trebuie să depășească 19 grade Celsius.

Respectați regimul de somn

Oamenii de știință de la Universitatea Brigham Young susțin că femeile care adorm și se trezesc la aceeași oră slăbesc mai ușor și mai repede decât cele care nu respectă un program de somn. Mai mult, obiceiul de a te trezi dimineața la aceeași oră are un efect pozitiv asupra sănătății tale: un program stabil de somn ajută la reducerea riscului de cancer și boli de inimă.

 

[ad_2]

Source link

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *